Skip to main content

Fördelar med att använda COMPEED® Munsårsplåster

De 7 fördelarna

De 7 fördelarna med COMPEED® Munsårsplåster

2. Boivin G, Goyette N, Sergerie Y, Keays S, Booth T Longitudinal evaluation of herpes simplex virus DNA load during episodes of herpes labialis. Journal of Clinical Virology 2006;37:248–251.

3. Esmann J. The many challenges of facial herpes simplex virus infection. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 2001;47:17-27

Fördelarna med COMPEED®

COMPEED® Munsårsplåster läker, skyddar och lindrar. Det finns inget snabbare eller mer diskret sätt att få irriterande munsår att försvinna. Man räknar med att ca 20 % av befolkningen drabbas av munsår så du är i gott sällskap – särskilt med snabba, effektiva, COMPEED® munsårsplåster!

Hydrokolloidpartiklar föreseglar såret under läkningen

COMPEED® Munsårsplåster fungerar så effektivt tack vare de unika hydrokolloid-075-partiklarna. De förseglar såret, stöter bort vatten och bakterier som kan orsaka infektioner och håller en optimal fuktighetsnivå. Partiklarna gör det lättare för näringsämnen att spridas, vilket främjar hudens egna läkningsmekanismer* och ger snabb behandling av munsåret.

* Läkning av munsårsutbrottet

Vanliga frågor

Myter

Svar

Hur snabbt börjar plåstret att verka?

Plåstret börjar att verka direkt efter att det applicerats och är kliniskt bevisat att läka* snabbt! En jämförande klinisk undersökning har dessutom visat att COMPEED® TOTAL CARE™ munsårsplåster läker** lika snabbt som en kräm som innehåller 5% aciklovir.

*läkning av munsåret

**Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. En randomiserad klinisk undersökning som jämför COMPEED® munsårsplåster med aciklovir 5% kräm för behandling av herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Innehåller plåstret en aktiv ingrediens?

Nej. Munsårsplåstret bekämpar inte spridningen av viruset, istället behandlar det utbrottet. Att bekämpa spridningen av viruset är endast en del av problemet när du drabbas av munsår. Viruset kan faktiskt inte elimineras. För att behandla utbrottet använder sig COMPEED® TOTAL CARE™ munsårsplåster av Hydrokolloid-075 partiklar. Hydrokolloid-075 partiklar används i vissa moderna sårläknings teknologier: det är den vitala delen i utvecklingen av vårt ultra tunna, flexibla och diskreta sårbehandling. Utöver detta har vårt munsårsplåster även en rad andra fördelar.

Kan plåstrets passform anpassas för storleken på munsåret?

Nej. Du ska undvika att klippa eller skära i plåstret då det kan reducera plåstrets läkningsförmåga*.

Kan man äta och dricka som vanligt med plåstret på?

Ja, men försök alltid garantera att plåstret sitter som det ska. På grund av att viruset också finns i salivet hos den som är drabbad är det inte rekommenderat att dela glas, bestick eller annat som kommit i kontakt med munnen.

Skyddar plåstret mot UV-strålning?

Nej, det är inte rekommenderat att exponera munsåret i solen om det kan undvikas.

Kan jag använda plåstret om jag är gravid eller ammar?

Om du är gravid eller ammar ska du först rådgöra med din barnmorska eller doktor innan du använder COMPEED® TOTAL CARE™ munsårsplåster.

Kan man kyssa någon medan man använder plåstret?

Du ska vara försiktig. Plåstret hjälper att reducera smittorisken från munsåret, om det är placerat och väl förslutet runt munsåret.Du ska dock iaktaga samma försiktighet som vanligt när du har munsår. Då viruset även finns i salivet hos den drabbade ska du inte ha intim kontakt med munnen.

Kan smink, läppstift eller solkräm appliceras på plåstret?

Ja, smink, läppstift eller solskydd kan appliceras på plåstret. Observera dock att du inte ska ha läppstift eller kräm under plåstret då det kan reducera plåstrets häftande förmåga.

Behöver man använda plåstret dygnet runt eller bara när man är vaken?

För bäst resultat är det rekommenderat att använda plåstret dynet runt, även när du sover.

Smittar munsåret?

Ja, under utbrottet är viruset HSV-1 aktivt och kan enkelt föras över från en person till en annan, till exempel en kyss eller att delaett glas eller flaska. COMPEED® TOTAL CARE™ munsårsplåster förseglar och döljer munsåret vilket hjälper att förebygga att viruset sprids. I och med att den drabbade inte kan vidröra munsåret minskar också risken att såret blir smutsigt.

Myter

Är det bara smutsiga personer som får munsår?

Nej, munsår är ett extremt vanligt problem. Forskning visar att nästan 80% av alla personer över 30 någon gång under deras livstid har testat positivt för HSV-1 och att 20% av alla har regelbundna munsårsutbrott.

Uppstår munsår efter en förkylning?

Nej inte nödvändigtvis. Utbrott av munsår (även kallade förkylningssår) är generellt sätt ett resultat av psykologisk eller fysisk stress.

*läkning av munsåret