COMPEED® Blåsor

Titta på vår informationsfilm för att se hur du applicerar COMPEED® skavsårsplåster snabbt och effektivt.

Symtom

Blåsor är kroppens sätt att försvara sig emot friktion på fötterna som beror på användning av skor med dålig passform eller fotens/tårnas form och utseende. Blåsor utvecklas mycket snabbt och kan ta flera dagar att läka. Om en blåsa spricker kan den bli infekterad och göra mycket ont.

Behandling

Om en blåsa bildas ska du göra vad du kan för att minska risken för komplikationer. Försök att undvika friktion mot området med blåsan. Använd t.ex. ett avlastande plåster såsom COMPEED® plåster för Blåsor/Skavsår. Genom att applicera ett COMPEED® plåster mot blåsor och skavsår kan du förhindra att blåsan förvärras genom att ett stötdämpande lager skyddar mot friktion. Plåstret med hydrokolloidteknologi skapar en optimal miljö för sårläkning och minskar smärtan från första stund. Plåstret är också vattentätt och skyddar såret från skadliga bakterier och smuts. Du ska inte ta bort plåstret alltför tidigt. Vänta tills det börjar lossna i kanterna. Då kan du försiktigt dra av det lätt och smärtfritt, t.ex. i duschen eller i badet. Stick inte hål på blåsan avsiktligt, men om den spricker ska du rengöra den med mild tvållösning, ha foten i ett fotbad med saltvatten i 10 minuter och sedan täcka blåsan med ett skyddande plåster som exempelvis COMPEED® plåster för blåsor och skavsår.

Förbyggande

Om du lätt får blåsor kan du skydda känsliga områden på foten innan blåsorna kommer. Använd dubbla par tunna strumpor när du tränar och skydda känslig hud med produkter såsom COMPEED® plåster för blåsor eller skavsår, särskilt om du har planerat att ha nya skor på dig.

Använd så här

Titta på vår informationsfilm för att se hur du applicerar COMPEED® skavsårsplåster snabbt och effektivt.

  • Rengör och torka huden före användning. Se till att området kring blåsan är fritt från krem eller olja.
  • Ta bort den nedre skyddsfolien. Vidrör inte häftsidan.
  • Fäst plåstret över blåsan. Se till att kanterna sitter ordentligt genom att jämna till dem mot huden.
  • Låt plåstret sitta kvar tills det börjar lossna. (Obs! Det kan sitta kvar i flera dagar).
  • Ta bort plåstret: Dra inte plåstret uppåt, utan sträck det långsamt längs med huden.