Skötselråd Skötselråd Skötselråd

Skötselråd

Skötselråd

Från dina hälar till dina tår - Använd våra speciella fotvårds tips för att hitta ditt tillstånd

Skavsår

Låt inte ett litet skoskav förstöra din stora dag

Läs Artikel
Skavsår

Å nej … det hemska ögonblicket när du inser att du har fått en blåsa

Läs Artikel
Skavsår

Målmedveten? Låt inte skoskav hindra dig

Läs Artikel
Skavsår

Så förebygger och behandlar du skoskav i nya skor

Läs Artikel
Skavsår

Hur ska man behandla friktionsskavsår?

Läs Artikel
Skavsår

Goda råd till dig som är på benen hela dagen

Läs Artikel
Skavsår

Så vandrar du säkert utan att få blåsor

Läs Artikel
Skavsår

Rädda fötterna om olyckan är framme

Läs Artikel
Skavsår

Tänk på fötterna när du köper träningsskor

Läs Artikel

Alla Kategorier - FAQ

Hur kan jag förebygga skavsår?

Om du använder skor som gör att du lätt får skoskav kan du skydda dina fötter från skav och friktion med COMPEED® Skavsår Du kan också förebygga skoskav genom att använda två par tunna strumpor när du tränar.

Vad är en blåsa?

Vätskefyllda blåsor är kroppens sätt att försvara huden mot upprepad friktion. En sprucken blåsa kan vara mycket smärtsam och läkningen tar ofta flera dagar.

Innehåller plåstret en aktiv ingrediens?

Nej. Munsårsplåstret bekämpar inte spridningen av viruset, istället behandlar det utbrottet. Att bekämpa spridningen av viruset är endast en del av problemet när du drabbas av munsår. Viruset kan faktiskt inte elimineras. För att behandla utbrottet använder sig COMPEED® TOTAL CARE™ munsårsplåster av Hydrokolloid-075 partiklar. Hydrokolloid-075 partiklar används i vissa moderna sårläknings teknologier: det är den vitala delen i utvecklingen av vårt ultra tunna, flexibla och diskreta sårbehandling. Utöver detta har vårt munsårsplåster även en rad andra fördelar.

Hur behandlar jag liktornar? 

Börja med att avlasta och mjuka upp de smärtsamma områdena på foten. Du kan göra detta genom att använda ett plåster som skyddar mot skav och friktion. COMPEED®liktornsplåster innehåller en speciell gel som hjälper till att ta bort liktornar samtidigt som de ger omedelbar smärtlindring.

Hur behandlar jag förhårdnader?

Börja med att tryckavlasta och mjuka upp den hårda huden. Prova COMPEED® Hård hud för omedelbar smärtlindring, tryckavlastning och mjukgörning.

Hur behandlar jag hallux valgus? 

Operation är det enda sättet att bli av med hallux valgus. Lyckligtvis går det att minimera friktionen mot området med förhårdnader. COMPEED® Hallux valgus avlastar trycket mot huden så att friktion och hudförhårdnader motverkas.