Tips om Hård Hud Tips om Hård Hud Tips om Hård Hud
Hård Hud

Tips om Hård Hud

Behandling av Hård Hud

Hård hud, är som liktornar. Tjock och hård hud men är vanligtvis bredare och är på sulan av foten. Fortsätt läsa detta avsnitt om du vill läa dig hur man behandlar Hård hud med hjälp av Compeed®.

Förhårdnader

Hur man behandlar och tar bort förhårdnader

Läs Artikel

Hård Hud - FAQ

Vad är en förhårdnad?

Förhårdnader består av döda hudceller och är vanligast på fotens häl eller den främre trampdynan. Förhårdnader är oftast större än liktornar och inte lika tydligt avgränsade.

Vad beror förhårdnader på?

Förhårdnader uppstår då ett område utsätts för upprepat tryck och friktion. En bakomliggande orsak kan vara användande av högklackade skor som flyttar hela kroppsvikten till fotens främre trampdyna.

Hur behandlar jag förhårdnader?

Börja med att tryckavlasta och mjuka upp den hårda huden. Prova COMPEED® Hård hud för omedelbar smärtlindring, tryckavlastning och mjukgörning.

Hur kan jag förebygga att förhårdnader uppstår?

Du kan förhindra att förhårdnader bildas med hjälp av mjukgörande fotkräm och peeling. Då avlägsnas gamla hudceller innan de hinner hårdna.

Det kan också vara bra att skydda fötterna mot friktion och skoskav, speciellt om du tänker använda skor med höga klackar som sätter extra tyngd på fotens främre trampdyna.