Tips om liktorn Tips om liktorn Tips om liktorn
Liktorn

Tips om liktorn

Behandling av liktorn

Om du har fått en förhårdnad, och huden blir tjock och hård på dina fötter, då lider du förmodligen av liktorn. Lär dig mer om tillgängliga behandlings alternativ förliktorn och hur Compeed® kan hjälpa till.

Liktorn

Hur förebygger man att liktornar bildas?

Läs Artikel
Liktorn

Hur tar man bort liktornar och behandlar dem?

Läs Artikel

Liktorn - FAQ

Vad är en liktorn?

En liktorn är en hudförhårdnad på foten som ofta smärtar när den utsätts för tryck.

Vad beror liktornar på?

Liktornar uppstår när man går med för trånga skor så att fotens benytor utsätts för upprepad friktion och tryck. Huden i det utsatta området blir tjockare för att skydda foten mot det ökade trycket.

Hur behandlar jag liktornar? 

Börja med att avlasta och mjuka upp de smärtsamma områdena på foten. Du kan göra detta genom att använda ett plåster som skyddar mot skav och friktion. COMPEED®liktornsplåster innehåller en speciell gel som hjälper till att ta bort liktornar samtidigt som de ger omedelbar smärtlindring.

Hur kan jag förebygga liktornar?

Du kan förhindra att liktornar uppstår genom att använda mjukgörande fotkräm samt undvika att utsätta områden på foten för tryck, speciellt om du bära trånga skor. Du kan också sätta på ett skyddande plåster, till exempel COMPEED® liktornsplåster för att minska trycket samtidigt som hudens naturliga fuktbalans bibehålls.