Skavsår

Goda råd till dig som är på benen hela dagen

4 minuters läsning
Goda råd till dig som är på benen hela dagen Goda råd till dig som är på benen hela dagen Goda råd till dig som är på benen hela dagen

Livet i stan är onekligen hektiskt! Alla verkar ha fullt upp och är ständigt på väg någonstans.
På väg till jobbet, till skolan, för att ta en kaffe, stressa till ett möte, träffa en kompis, hinna till frissan, mer kaffe, åka och handla, sticka till gymmet, träffa vänner efter jobbet, svänga förbi affären och sedan, äntligen, komma hem igen. Man blir helt slut, eller hur?

Många har en stegräknare och jobbar på att få ihop 10 000 steg om dagen. Att röra på sig är viktigt, men att ständigt vara på benen sätter sina spår, inte minst i fötterna. Om vi ska orka hålla jämna steg med vardagen gäller det att vi tar hand om våra fötter och ser till att de mår bra. Tyvärr kan inte alla av oss ha tofflor på jobbet. En hel dag i kostymskor eller högklackat är bara ytterligare ett hinder på vägen till glada och nöjda fötter.

Ta till exempel Caroline, som är art director på en digital annonsbyrå. Hon gillar att ha högklackat på jobbet, eftersom det får henne att känna sig extra snygg och mer självsäker. Å andra sidan blir hon trött i fötterna av en hel dag i klackar och väljer därför helst högklackat när hon vet att det blir en lugn dag på kontoret. Trodde du ja, Caroline. Plötsligt ringer en kund som vill träffas för att gå igenom ytterligare några ändringar i kampanjen ni ska lansera inom kort. Det betyder ny deadline, fler möten och massor av springande hit och dit. Till att börja med måste Caroline träffa kunden. Hotellet där de har stämt möte ligger tre kvarter bort – för nära för tunnelbana eller taxi, men i högklackat blir promenaden en utmaning. Sedan tillbaka till kontoret där hon kan pusta ut i 20 minuter innan hon måste rusa iväg till ett möte med designern. Hennes vänstra fot har börjat ömma lite, men hon har inte tid att bry sig om det just nu. Den här gången tar hon en taxi, men vägarbeten gör att hon ändå måste gå de sista fem kvarteren och nu gör det riktigt ont i foten. Vid lunchtid börjar Caroline tappa sin energi. Hon har fått blåsor på båda fötterna och hennes humör är i botten. Med mer bekväma skor på fötterna skulle hon ha varit fullt upptagen med att leda sitt team, men istället sitter hon på kontoret och rotar i sina skrivbordslådor efter ett plåster.

Om hon ändå hade tänkt på att lägga ett paket skavsårsplåster i handväskan.

Det är inte bara kvinnor i högklackat som drabbas av skavsår. Peter är förman på en byggarbetsplats. Han har precis skaffat nya arbetskängor som han håller på att gå in. I hans arbetsuppgifter ingår bland annat att övervaka bygget, kontrollera att alla anställda är på plats samt att visa arkitekterna runt. Han ser också till att material hamnar på rätt ställe och håller fastighetsägaren informerad om hur bygget fortskrider. De nya kängorna börjar bli smutsiga och Peter kan känna hur han börjar få blåsor på fötterna. Men han har inte tid att ta rast för att leta efter skavsårsplåster. Han biter ihop och härdar ut, men när han kommer hem är fötterna en sorglig syn. Det var dumt att han inte hade några skavsårsplåster med sig.

Skoskav kan drabba vem som helst, och trots att de är små har de stor förmåga att förstöra en hel dag. Om du alltid har skavsårsplåster i väskan eller skrivbordslådan kan du enkelt förebygga nya blåsor, eller lindra smärtan från de blåsor som redan har uppstått. Då blir din dag lite bättre och du kan hålla tempot uppe. Låt inte skavsår förstöra din arbetsdag!